Instructiuni montaj Quash Details si Blocktec

Aplicarea materialelor de izolatie fonica profesionala pentru tavan/perete

Pasul 1

Pe tavanul/peretele de beton/tencuit se aplica materialul fonoizolant Audiofoam® Quash Details cu adeziv acustic. Quash Details

Adezivul acustic se aplica atat pe tavan / perete cat si pe toata suprafata placii. Adezivul acustic se aplica cu pensula sau trafalet. Suprafetele se pun in contact imediat sau in max 10 min de la aplicarea adezivului.

ATENTIE! Nu lasati spatii intre placi! Placile trebuie asezate fest!

Consumul de adeziv este de apx. 0,5 kg/metru patrat.

Pasul 2

Se aplica amortizoarele acustice pentru atenuarea vibratiilor, doar in cazul in care trebuie izolate zgomote de impact sau vibratii. Montaj amortizoare acustice pentru reducerea vibratiilor In cazul zgomotului transmis prin aer (discutii, tipete, latrat de caine, plans de copil, televizor tare etc) se folosesc bride normale pentru prinderea profilelor.

Pentru tavan:  se monteaza din 60 cm in 60 cm pe axa OX si din in 60 de cm in 60 cm pe axa OY sau din 80 cm in 80 cm pe axa OX si din in 40 de cm in 40 cm pe axa OY. Decizia montajului bridelor se va face impreuna cu unul dintre consultantii nostri si difera de la structura la structura.

Materialul Audiofoam® Quash Details se gaureste cu bormasina pentru a monta conexpandul (conespanul) si brida amortizor pentru tavan.

La izolatia fonica a tavanului nu se monteaza perimetral, ci doar profile transversale. Este recomandat sa fie montat Audiofoam® Quash Details si pe pereti pana la nivelul la care vin profilele transversale. Profilele transversale trebuie sa se opreasca in placile Quash Details. Ele nu trebuie sa atinga peretii laterali.

Pentru Perete:

-pe orizontala din 40 in 40 cm  sau din 60 cm in 60 cm in functie de varianta de izolatie fonica          

-pe verticala: (ex: la un perete inalt de 2,5 m se folosesc 2 sau 3 bride/profil.). Montarea se face in zig-zag pentru a evita coincidenta de frecventa. Decizia montajului bridelor se va face impreuna cu unul din consultantii nostri.

Se monteaza profilele de aluminiu pe bridele tip amortizor acustic.

 

Aplicare membrana fonoizolanta pe profilul metalicPasul 3

Pe toate profilele de aluminiu ce vor intra in contact cu placa de gips carton, perete, tavan si pardoseala se aplica membrana fonoizolanta Blocktec 70 (exact cat este latimea profilului).

Membrana aplicata pe profile serveste la atenuarea zgomotelor de impact transmise prin structura metalica.

Se aplica membrana fonoizolanta BlockTec 50 pe placa de gips carton acusticPasul 4

Pe placile de gips carton acustic se aplica membrana fonoizolanta Blocktec 70 adezivata prin dezlipirea foliei de protectie a autoadezivului.

 

Pasul 5

Placile cu materialul Blocktec 70 se aplica pe tavan/perete cu materialul Blocktec inspre interior si se fixeaza de profilele metalice prin holtzsuruburi (holsuruburi) / “negrese”.Se aplica placa de gips carton pe tavan

Membrana Blocktec 70 aplicata pe placa de gips carton va intra in contact cu membrana Blocktec aplicata pe profile.

Pentru tavan: Placile de gips carton nu vor intra in contact cu peretii laterali.

Acestea vor fi sprijinite pe o fasie de Blocktec 70, Sound Block-R sau Audiofoam® Ethafoam.

Pentru pereti: Placile de gips carton nu vor intra in contact cu pardoseala si tavanul.

Acestea vor fi sprijinite pe o fasie de Blocktec 70, Sound Block-R sau Audiofoam® Ethafoam.

Sigilarea rostului perimetral de 5 mm cu silicon pentru constructii.Pasul 6

Imbinarile dintre placi se sigileaza cu silicon acustic (sigilant fonic pentru zgomot aerian si vibratii). Acest pas este necesar pentru a elimina orice punti acustice.

 

Aplicarea lavabilei

Pasul 7

Se realizeaza finisajele necesare si se aplica lavabila.

 

ATENTIE !  POLISTIRENUL NU IZOLEAZA FONIC SI NU SE ADAUGA IN NICIO STRUCTURA DE IZOLATIE FONICA !

El chiar reduce izolatia fonica a peretelui suport pe care este aplicat cu pana la 10 – 12 dB. Din cauza structurii materialului, functioneaza ca un amplificator al sunetului.

Vata minerala sau bazaltica aplicata in interiorul unui perete de gips carton ajuta doar la reducerea anumitor reflexii sonore dintre peretele suport existent si placa de gips carton (efect de antirezonanta), dar nu ajuta la izolatie fonica.

► VEZI AICI DEMONSTRATIA CELEI MAI PERFORMANTE STRUCTURI DE IZOLATIE FONICA

ANALIZA, EVALUARE SI RECOMANDAREA MATERIALELOR LA LOCATIA DVS. PE TOT TERITORIUL ROMANIEI.

Inchide
X